Het bekendste plein van Florence: Piazza della Signoria
Zoeken

Het bekendste plein van Florence: Piazza della SignoriaCentraal in het bruisende hart van Florence ligt het gezellige Piazza della Signoria. Jaarlijks komen miljoenen toeristen naar dit plein om wat te drinken, Palazzo Vecchio te bezoeken, de David te bewonderen of op de foto te gaan met de reusachtige Neptunusfontein. Een prachtig plein met een geweldige geschiedenis.

De David

Het is een van de mooiste en bekendste beelden van Italië: de David van Michelangelo. In 1501 begon hij aan de opdracht, wat het symbool van de stad moest worden. Het was de bedoeling dat het beeld op hoge hoogte zou komen, maar ze vonden hem zo mooi dat ze het zonde vonden om dit beeld 'weg te stoppen' op die grote hoogte. De details die Michelangelo aanbracht, zouden van zo'n afstand namelijk niet te zien zijn.

Overigens staat het originele beeld niet op Piazza della Signoria, die zou door erosie langzaam kapot gaan. Om het beeld te bekijken dat door de handen van Michelangelo is gemaakt, moet je naar de Galleria dell'Accademia, iets verderop.

Neptunus fontein Op het midden van het plein vind je de 5,6 meter hoge Neptunus fontein. De fontein is gemaakt in 1565 door Batomoleo Ammanati ter gelegenheid van het huwelijk tussen Francesco de' Medici en Johanna van Oostenrijk. Wist je dat het hoofd van Neptunus bij deze fontein gebaseerd is op het gezicht van Comiso I de'Medici? Het was een belangrijke leider van de familie die veel sporen heeft achtergelaten.


Palazzo Vecchio Ook het stadhuis bevindt zich op dit plein, het is gevestigd in Palazzo Vecchio (het oude paleis). Vroeger - toen het nog niet 'oud' was- werd het gebouw Palazzo della Signoria genoemd. Vernoemd naar het plein of is het plein vernoemd naar het paleis? Signoria [sinjoriea] betekent in het Italiaans 'heerschappij' of 'regering' en omdat hier altijd al het stadsbestuur zich bevond, is het plein vernoemd naar het gebouw!

Naast het stadhuis vind je er ook een museum, hierin vind je onder andere beelden van Donatello en het dodenmasker van Dante! Een dodenmasker is een afdruk van een gezicht van een overleden persoon om zijn identiteit te behouden.

Loggia dei Lanzi

Op het plein bevindt zich ook een beeldengallerij: Loggia dei Lanzi [Lodzjiea deie lanzie]. Deze is gebouwd tussen 1376 en 1382 en bevat een aantal zeer bekende kunstwerken. Zoals de Sabijnse Maagdenroof van Giambologna en Perseus en Medusa van Benvenuto Cellini. Je kunt de gallerij dag en nacht bezoeken en bewonderen!

Galleria degli Uffizi

Aan het plein vindt zich ook een van de bekendste musea ter wereld: het Uffizi. Heel veel werken van de grootste meesters - vooral uit de Renaissance. Denk bijvoorbeeld aan Raffaël, Michelangelo, Botticelli, Caravaggio, Tititaan en Da Vinci, wanneer je in Florence bent, is dit dan ook zeker een bezoek waard! Maar juist doordat er zoveel bekende werken hangen, kan het er in de zomer zéér druk zijn!

© G.S. Matthews (https://flic.kr/p/nFwX8b)

#toscane

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png