Introductie: 'Italië in Cijfers'
Zoeken

Introductie: 'Italië in Cijfers'

Hoe erg is de vergrijzing in Italië? Eten de Italianen echt zoveel pasta? Waar wonen de meeste buitenlanders? Allerlei vragen die te beantwoorden zijn met behulp van data uit Italië. Anno 2018 zijn er ontzettend veel soorten gegevens beschikbaar, die eigenlijk amper tot niet gebruikt wordt in mijn artikelen over het mooie land. Daar wil ik verandering in brengen! Het is tijd voor een nieuwe rubriek op het blog van Falo: Italië in Cijfers.


Databanken

In deze nieuwe serie probeer ik vragen om te lossen door te kijken naar gegevens uit verschillende databanken. De belangrijkste databank van Italië is het Istat, als het ware het CBS van het land. Duizenden Italianen vullen bij hen enquêtes in, die zij vervolgens verwerken en publiceren. Veelal verzamel ik de gegevens dus niet zelf.


Het verzamelen van gegevens moet namelijk zeer zorgvuldig en professioneel gedaan worden. Met name het selecteren van een steekproef is van cruciaal belang om uiteindelijk juiste conclusies te kunnen trekken uit de gegevens. Omdat ik geen onderzoeker ben én niet in Italië woon, kan ik het beste gebruik maken van die databanken.


Hoe werkt het?

Waar ik wél veel ervaring mee heb, is het werken met deze vele databases. Ik werk namelijk zowel voor mijn website als voor mijn studie bijna dagelijks met data. Ik weet dan ook dat je veel beweringen kunt doen aan de hand van gegevens, maar ook verkeerde conclusies kunt trekken als je niet oppast. Daarom is het belangrijk om duidelijk de context aan te geven en altijd te vermelden waar je de gegevens vandaan haalt. Daarom zul je onderaan ieder artikel altijd een A4'tje vinden met de belangrijkste gegevens, zo kun je het altijd zelf nog controleren.


Vragen?

Loop je zelf ook al maanden rond met een vraag? Mail mij dan! Dat kun je doen door mij hieronder aan te spreken, te mailen (zie button rechts op je scherm) of via Facebook. Ook voor vragen over het artikel uiteraard!


#cijfers

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png