Italiaanse droom valt in duigen na aardbeving bij Etna
Zoeken

Italiaanse droom valt in duigen na aardbeving bij Etna


Op kerstavond barste de Etna op Sicilië onverwachts uit. De vele krachtige bevingen die daarop volgden hebben enkele honderden mensen hun huis gekost, waaronder de B&B van Marlies en Giuseppe.


Sinds vier jaar wonen de Nederlandse Marlies samen met haar vriend Giuseppe in het noordoosten van Sicilië. Hun grote droom was om een bed and breakfast te beginnen. Die droom leek in vervulling te gaan, toen ze op de 24e advertenties en foto's van hun nieuwe accommodatie online zetten. Na slechts dertig uur konden deze foto's weer verwijderd worden.


Op de nacht van de 25e op de 26e December was er een zwarte aardbeving met een kracht van 4.8 op de schaal van Richter en een epicentrum op zo'n dertig kilometer van hun huis. Deze vernielde in een keer zowel hun woonhuis op de begane grond als de B&B daarboven.'Alleen de pilaren en het plafond staat nog recht. Alle muren zijn gescheurd en moeten vervangen worden. Echter, door instorting van een deel van het terras, dat meters omlaag is gevallen, bestaat nu het directe gevaar dat het huis helemaal wegzakt en compleet instort, inclusief onze (nieuwe) inboedel' aldus Marlies.


Ze zijn uiteraard dankbaar dat ze in nog goede gezondheid zijn. Slechts enkele uren voor de zware aardbeving hadden ze hun zoontje Lucas bij hen in bed gelegd; een ontzettend goede beslissing zo bleek achteraf. De muur naast het ledikantje van Lucas overleefde de beving namelijk niet, waardoor grote brokstukken in het bedje belandde.De geschatte schade aan het huis bedraagt liefst €100.000, iets wat ze niet vergoed krijgen door de verzekering (deze betaalt geen schade door natuurrampen). Omdat ze door de recente verbouwing zelf niet veel geld meer hebben en de hulp van de regering nog op zich laat wachten, zijn ze een crowdfundingactie begonnen.


En hoewel een beving van dit kaliber zeer uitzondering is (laatste keer met zo'n kracht is meer dan 150 jaar geleden), willen ze hun toekomstig huis bestendig te maken tegen zware klappen als deze, zodat ze met hun zoontje veilig op deze schitterende locatie kunnen wonen. Marlies en Giuseppe hopen ontzettend dat ze in 2020 toch eindelijk hun lang gekoesterde droom kunnen realiseren en hun gasten al het moois van Sicilië kunnen laten zien.

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png