Kerst in Italië: Gubbio's Kerstboom
Zoeken

Kerst in Italië: Gubbio's KerstboomWist je dat de grootste kerstboom ter wereld in Italië te vinden is? Je vindt hem in Gubbio, een klein stadje in het noorden van Umbria.

3000 lichtjes

Sinds 1981 brengen ze in Gubbio ieder jaar een reusachtige kerstboom van licht aan op de Monte Ingino, samen vormen de lampjes sinds 1991 de grootste kerstboom ter wereld (volgens het Guinessbook of records). De boom is in totaal 650 meter hoog en bestaat uit 250 groene lichtpunten en 300 gekleurde lichtpunten, die samen goed zijn voor meer dan 3000 (!) lichtjes. Hierboven zie je een foto van de magische kerstboom.

Gubbio

Gubbio is dus een klein stadje van zo'n 30.000 inwoners dat te vinden is in de provincie Perugia, in Umbrië. Het dorpje is bekend om zijn middeleeuwse sfeer. De straten en pleinen hebben hun middeleeuwse structuur behouden en tradities worden nog steeds in ere gehouden. Meer informatie over Gubbio vind je in dit artikel.


Belangrijke gasten

De boom wordt ieder jaar aangezet op de feestdag Immacolata Concezione (onbevlekte ontvangenis). In de afgelopen jaren kwamen er een aantal belangrijke mensen naar het Umbriaanse plaatsje toe om dit te mogen doen. Zo was het in 2014 de paus die via een tablet de boom aan mocht zetten. Een mooie publicatiestunt van de plaatselijke gemeente, omdat ze zo veel internationale media konden boeien.

bron: wikipedia en bellaumbria

#artikel #kerst

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png