Kerst in Italië: Oh bej! Oh bej!
Zoeken

Kerst in Italië: Oh bej! Oh bej!Hoe vieren de Italianen kerst? In dit artikel kijken we naar het Milaanse feest Oh bej! Oh bej!, de heilige Sant' Ambrogio en andere kerstmarkten.

Feestdagen

Wanneer wij hier in Nederland vol smacht wachten op de Sint Nicolaas, begint in Milaan het Oh bej!Oh bej!-feest. Van 5 tot en met 8 december is een gedeelte van Milaan omgetoverd in een grote kerstmarkt ter ere van de patroonheilige van Milaan: Sant’Ambrogio. De officiele herdenkingsdag voor deze heilige is pas op 7 december, een dag voor la Concezione Immacolata (religieuse feestdag in Italië). Zowel 7 en 8 december zijn vrije dagen voor de Milanesen, net als de 5de en 6de dit jaar (weekend). En tja, wat doe je met die paar vrije dagen voor kerst? Precies: fare la shopping. Inkopen doen voor de kerstdagen of voor la befana dat begin januari gevierd wordt.

Oh Belli, Oh Belli

Een van die plekken waar je goed kunt slagen is op de markt Oh Bej! Oh Bej!. De naam van het feest is simpel te herleiden: wanneer de mensen al de mooie spullen zien op de markt roepen ze: Oh belli, oh belli. Wat in het Milanese dialect kan worden gezegd als Oh Bej! Oh bej! [oh-beej].

En wat zijn al die mooie spulletjes dan? Een artikel van de Italiaanse website Milantoday licht toe wat voor kraampjes er te vinden zijn. Zo is er op het plein van il Castello Sforzesco zo'n 25.000 vierante meter vrijgemaakt voor de markt en zijn er in totaal 379 kraampjes te vinden. 56 kraampjes verkopen keramiek (rigattieri), andere verkopen bloemen (fioristi), er zijn kunstenaars (artigiani), zo'n 14 verkopers van speelgoed (giocattolai) en 17 verkopers van zoetigheden (rivenditori di dolci).

Kerstmarkten in Italië

Naast het Oh Bej Oh Bej in Milaan zijn er nog veel meer kerstmarkten te vinden in Italië. Vooral in het noorden van Italië - in de regio's die dicht tegen Oostenrijk en Zwitserland liggen- vind je veel knusse kerstmarktjes. Je kunt er net als in Milaan veel keramieke kunstwerkjes vinden, speelgoed en -uiteraard- veel (zoet) eten.

#kerst #lombardije #milaan

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png