Lente in Italië: Villa Taranto
Zoeken

Lente in Italië: Villa Taranto

Nu we eindelijk richting de zonrijke maanden trekken, is het tijd om te kijken waar je moet zijn in de lente. Een mooie plek is de tuin van Villa Taranto nabij het Lago Maggiore in Piëmont. Hier vind je schitterende bloemenvelden afgewisseld met groene grasvelden, exotische planten en sierlijke fonteintjes.


In 1931 kocht de Schot Neil McEacharn het landgoed ´La Crocetta' op. Hij was verliefd geworden op deze plek aan het Lago Maggiore en wilde hier een andere grote liefde naar toe brengen: de Engelse Botanische tuin. Stukje voor stukje veranderde hij de 2000m2 in een zeer diverse tuin. Watervalletjes, lanen met coniferen, palmbomen en fonteinen werden allemaal aangelegd en de de meest exotische planten en bloemen werden van over de hele wereld gehaald naar het noorden van Italië.Toen McEacharn in 1964 overleed, had hij de tuin al overgedragen aan de Italiaanse staat. Dit deed hij met de garantie dat de tuin met zorg zou worden bewaard. Het was zijn levenswerk. Het is dan ook niet gek dat je in de tuin een klein mausoleum treft, waarin McEacharn zijn laatste rustplaats heeft gevonden.


Wanneer je in de buurt van Verbania of het westelijk deel van het Lago Maggiore bent, mag je deze tuin eigenlijk niet missen. Hij is sinds 1965 een groot gedeelte van het jaar (maart-okt.) opgesteld voor publiek en voor een kleine €10,- kun je eens kijken in de wondere en schitterende wereld, die de Schot meer dan 70 jaar geleden heeft bedacht.Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png