Martinodipiemonte
Zoeken
  • martino

Martinodipiemonte

Mijn fascinatie voor Italië komt van oorsprong vanuit mijn werkzame leven en de vakanties. Ik had het geluk dat ik bijna wekelijks in Italië was en kon genieten van La Dolce Vita. Vooral het eten op het platteland waar die mama nog 'la regina della cucina' is, leer je genieten van de eenvoud van het Italiaanse eten en haar wijnen in het bijzonder de Piemontese wijnen. Dit heeft mij gebracht tot het komen van een nieuwe activiteit martinodipiemonte.Martinodipiemonte heeft drie belangrijke onderwerpen : koken - de wijnen - samen koken.


Ik wil in dit blog graag terugkomen op het samen koken tijdens onze eerste kookworkshop. gehouden op 17-01-2018. Tijdens deze kookworkshop nam de Piemontese chefkok Angelo Colombo de tien deelnemers mee in de wereld van de Italiaanse keuken, en hebben we samen een prachtig vier gangen menu bereid, aangevuld met 4 prachtige wijnen uit de Piemontese wijnstreken: Arneis - Nebbiolo - Barbera en de Dolcetto.

Aan de hand van Angelo leer je toch wel veel technieken die wij als hobbyisten nog lang niet onder de knie hebben en was het een zeer leerzame, geweldige Piemontese avond.


Het onderstaande sterren menu hebben wij onder leiding van Angelo samengesteld, na hardwerken was het smullen geblazen.Het eerste gerecht was een tartaar van gerookte kalfslende. Bij dit gerecht moest de kalfslende schoon worden gemaakt, en dan worden gerookt om er dan tartaar van te maken. Wij zouden het heel ongemakkelijk doen met een mesje of zo, of in een keukenmachine doen, nee we gaan dit hakken met twee zeer scherpe messen. Vervolgens eitjes marineren in zout gecombineerd met suiker.En dan het bereiden, prachtig om te zien hoe alle ingrediënten door elkaar worden gehusseld mosterd, zout, olijfolie om de smaak optimaal te krijgen gedecoreerd met parmezaan en wat gekleurde matjes die we ook nog hebben bereid, met hiernaast het uiteindelijke resultaat. Vervolgens ging er nog een ronde kap overheen waar nog een gaatje inzat en daar werd het ook nog even gerookt voor dat het werd opgediend.Het tweede gerecht wat we moesten bereiden, was gnocchi van aardappelen met hertenvlees. Het vlees werd kort aangebraden, en vervolgens werden er allerlei ingrediënten aan toegevoegd, waaronder tomaten, uien, wortelen, tijm, rozemarijn en zout en peper. Lekker laten stoven voor minimaal 3 uur. Om vervolgens de gnocchi te maken eerst de aardappelen in de schil koken, schil eraf en daarna pureren. Meel erbij en maar kneden. Even laten rusten en dan verdelen en uitrollen tot maximaal 2 cm. Daarna de rollen met een soort van plamuurmes tot kleine stukje hakken. Pan met kookwater opzetten en vervolgens de gnocchi erin. Als het stoofvlees klaar steeds een beetje vlees in een koekenpan met een beetje tomaat die al zijn voorgekookt erbij, wat gnocchi erbij en lekker roeren en beetje aan garen.Het derde gerecht was gefrituurde aubergine met mozzarella, tomaat, basilicum en parmezaan.

Nadat de aubergines gesneden waren in plakken van 1 tot 2 cm, moesten deze gefrituurd worden om ze vervolgens uit te laten lekken op keuken papier. Vervolgens gingen we aan de slag met ovenschotel, die eerst werd gevuld met wat gekookte tomaten, daarna een laag aubergines met een paar blaadjes basilicum, parmezaan en mozzarella, dit proces werd nog een drietal keren herhaald om het gerecht vervolgens in de oven te plaatsen.Het dessert bestond uit een speciaal Piemontees dessert, een soort van pudding die gemaakt wordt van een combinatie van cacao poeder, suiker, melk, slagroom, amaretti koekjes en rum. Dit vul je een een klein rond kommetje waarna je het in de oven plaatst tot het hard is en maak je nog een ingrediënt die je karameliseert.DeliziosoIk neem je graag mee op ontdekkingsreis, neem graag een kijkje op mijn website martinodipiemonte.nl en mocht je een keer samen willen koken met vrienden, dan hoor of zie ik dit graag.


Buon appetito

Ciao, Martino
Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png