Stranden in Rome: 5 plekken om af te koelen.
Zoeken

Stranden in Rome: 5 plekken om af te koelen.

Bijgewerkt: 1 jun 2019Het is maar wat vaak erg warm in Rome en wat is er dan lekkerder dan afkoeling te zoeken op een van de vele stranden? In dit artikel neem ik je mee naar zes overheerlijke plekken aan het water! 1. Ostia Het bekendste plekje aan zee dichtbij Rome is ongetwijfeld Ostia. Dat heeft mede te maken met het feit dat het zo goed verbonden is met de Italiaanse hoofdstad. Vanaf Piramide (metrolijn B) gaat er ieder kwartier een veredelde metro naar de kustplaats toe. Je bent er binnen een half uurtje en je kunt er gebruik van maken met de ov-pas uit Rome. Ostia kent een lange boulevard met veel restaurantjes en winkeltjes. Op zich niks mis mee, maar het geeft wel aan hoe druk het er kan zijn. Ook zijn veel strandjes betaald. Deze kosten zo'n 8 euro voor een ligbedje met parasol per dag. Tip: als je niet per se bij een boulevard hoeft te zitten, reis dan met het treintje door tot Cristoforo Colombo en pak daar bus 07 of 61. Deze neemt je mee langs de kust en stopt bij verschillende stranden (cancelli). Deze zandstranden zijn veel breder en vaak ook iets rustiger dan aan de boulevard van Ostia. Met de bus reis je ongeveer 10 minuutjes langer. 2. Anzio & Nettuno Een van mijn favoriete plekken ter afkoeling is de kust van Anzio & Nettuno. Deze twee dorpjes liggen op loopafstand van elkaar en hebben allebei een groot strand. Het is er - zeker in het voorjaar - niet ontzettend druk en er zijn veel vrije stranden te vinden. Daarnaast zijn het ook twee leuke dorpjes om een ijsje halen of wat eten zonder dat je meteen het gevoel hebt dat je op een toeristenoord beland bent.


Ieder (half) uur vertrekt er een regionale trein vanaf Termini naar de twee plaatsen. Een enkeltje kost €3,60 en het duurt ca. 70 minuutjes om er te komen. 3. Bracciano Wie zegt dat een strand alleen bij zee kan zijn? Dichtbij Rome vind je het meer van Bracciano. Het kratermeer wordt omgeven door prachtige natuur en een paar authentieke dorpjes waaronder Bracciano zelf. Het water uit het meer is zo schoon dat het wordt gebruikt voor de wateraanvoer van Rome. Om het schoon te houden is het verboden om met gemotoriseerde voertuigen het water op te gaan, maar een moterboot heb je voor dit meer ook niet nodig.


Wanneer je met de trein in Bracciano aankomt, kun je eerst wat lopen in het dorpje zelf. Aanrader is vooral het uitzichtpunt over het meer en de omgeving. Vervolgens kun je vanaf het dorpje naar beneden lopen, waar je een strandje vindt. Het is niet enorm groot, maar er is altijd wel een plekje te vinden. Het is - zeker bij de toeristen - nog niet heel erg bekend. Vanaf het treinstation Roma Ostiense gaat er ieder (half) uur een treintje richting het dorpje. Een kaartje kost €3,- en het duurt ongeveer 60 minuten. Tip: wie niet de hele dag op het strand wil liggen, kan ook nog wat cultureels gaan doen: een bezoek aan Viterbo. Deze stad staat bekend om haar oude centrum en is in een paar uur goed te bezoeken! Viterbo is verbonden met zowel Bracciano als Rome (liggen op dezelfde lijn) en kost vanaf Rome €5 en vanaf Bracciano zo'n €3. 4. Acquapark Oke, het is inderdaad geen strand, maar wel een plek om lekker af te koelen. Als je naast lekker wil bakken in de zon ook wat spanning zoekt, dan is zo'n acquapark nog niet zo'n slecht idee. Er is een groot aquapark te vinden in Rome: Hydromania (website). Het bad heeft vele glijbanen, die van simpel tot vrij spectaculair gaan. Tickets variëren tussen de €22,- in de zomer tot €20,- in het laagseizoen. En wie na 13:00 komt, krijgt de helft korting.


Hydromania is te bereiken door vanaf metrohalte Valle Aurelia bus 906 te pakken (hierbij is ook je ov-kaart van Rome geldig). Zoomarine

5. Santa Severa

Net als Anzio en Nettuno is ook San Severa een heerlijke plek om uit te waaien op het strand. Op tien minuutjes van het station vind je het mooie strand, dat voor een groot deel bestaat uit vrije delen. Daarbij vallen de prijzen voor de bedjes nog mee in Santa Severa; al wisselen die wel. Een keer moest ik €4 betalen voor een middag, een andere keer €8. In het dorp kun je ook een bezoek brengen aan het Castello Santa Severa, waar je diverse musea vindt.


© Fabrizio Monaco | Castello San Severa

Santa Severa is perfect per trein bereikbaar. Neem vanaf Termini, Ostiense of Trastevere de trein richting Civitavecchia en stap uit bij Santa Severa. De reis duurt een uur en kost €4,-. 6. Gaeta Het is een verschrikkelijk mooi strand in een prachtig plaatsje, maar wel behoorlijk ver van Rome vandaan. Gaeta ligt namelijk in de regio Campanië, tussen Napels en Rome in. Toch wil ik je dit plaatsje niet onthouden: het schiereiland heeft een prachtig middeleeuws dorp, een jachthaven en in de buurt zijn twee grotten: Pozzo del Diavolo en Pozzo della Chiavi.


© Luca Cerabona | strand van Gaeta

Om Geata te bereiken ga je met de trein naar Formia. Een enkeltje kost €8 en de treinreis duurt zo'n 90 min. en vanaf daar pak je een bus van Cotral.

#strand #Rome #rome

Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png