Anders in Rome | 5 plekken die je niet vindt in ieder reisboekje
Zoeken

Anders in Rome | 5 plekken die je niet vindt in ieder reisboekje

Bijgewerkt: 8 mei 2018

Ben jij al vaker in Rome geweest en heb je alle bekende hoogtepunten al bezocht? Dan wordt het tijd om alle 'onbekende' parels een bezoek te brengen. Op deze plekken vind je - zeker buiten het hoogseizoen - bijna niemand! En ik beloof je: deze plekken blijven je bij.


Giardino Degli Aranci

GIARDINO DEGLI ARANCI

Rome kent tal van prachtige uitzichtpunten. Een van mijn persoonlijke favorieten is de Giardino degli Aranci (sinaasappeltuin). Deze groene tuin vormt een oase van rust en heeft een uitzicht waar je uren naar kan blijven kijken en het kost je helemaal niets! Je kunt de tuin bereiken door uit te stappen bij metro B Circo Massimo en via de rozentuin de weg omhoog te volgen. Wie wat verder doorloopt, vindt het bekendste sleutelgat van Rome: Kijk er doorheen en zie de Sint-Pieter!


PALAZZO DORIA PAMPHILJ

Nota bene in de hoofdstraat van het centrum (Via del Corso) vind je het Palazzo van de familie Doria Pamphilj. Deze ooit zo machtige familie woont hier nog steeds, maar hebben een deel van hun residentie opengesteld voor publiek. De kunstcollectie, die de familie in de loop der jaren heeft verzameld, is schitterend! Een groot deel van de collectie bestaat uit schilders uit de Lage Landen, die in de 17e en 18e eeuw zeer gewild waren. Zo hangt hangt er bijvoorbeeld een Rembrandt!


PALAZZO SPADA

Nog een pareltje van een rijke familie uit de geschiedenis van Rome: Palazzo Spada. In de buurt van Campo de'Fiori, op Piazza Capo di Ferro, vind je dit 16e eeuws bouwwerk. Je kunt de kunstcollectie een bezoek brengen, maar het meest bijzondere stuk kun je vanaf de binnenplaats al zien: De galerij van Borromini. De architect ontwierp in 1632 deze galerij en maakte daarbij gebruik van optisch bedrog. Hij zou 37m lang moeten lijken, maar is in werkelijkheid slechts 8m!


Galerij van Borromini | Door Livioandronico2013

BASILICA PAPALE DI SAN PAOLO FUORI LE MURA

Deze basiliek is gebouwd boven het traditionele graf van Petrus iets buiten het oude centrum van Rome. En hoewel het een van de belangrijkste basilieken van de stad is, staat hij maar op weinig lijstjes. Zonde, want de reusachtige kerk en haar tuin zijn zeker een bezoek waard! Je kunt de basiliek bezoeken door Metro B te pakken en uit te stappen bij Basilica San Paolo.


Sint-Paulus buiten de Muren

GARBATELLA

De halte voor de Basiliek heet Garbatella, een kleine wijk in het zuiden van Rome. Het wordt vaak een dorp in Rome genoemd. Hier vind je weinig hoogbouw en wonen vaak nog de echte Romeinen. Wanneer je door de wijk loopt (rondom Piazza Nicola Longobardi) , weet je precies wat men bedoelt met een dorps-gevoel (als je de drukte van Rome gewend bent). Vanaf hier kun je eventueel ook lopen richting het populaire EATALY, waar je kunt genieten van alle facetten van de Italiaanse keuken.Download Falo Mobile

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png