Uitgaan in Rimini

Uitgaan in Rimini

 In de regione Emilia-Romagna vind je aan de Adriatische zee de bekende badplaats Rimini. Het is niet de geschiedenis of cultuur die deze plek zo bekend maakt, het is het uitgaan. Wat is er te beleven?

 

Allereerst een beetje algemene informatie over Rimini. Het is een behoorlijk grote stad van ongeveer 140.000 inwoners (te vergelijken met een stad als Haarlem of Den Bosch) en behoorlijk oud. De stad, die rond 268 v.C. gesticht werd, was voor de Romeinen zeer belangrijk als doortocht naar de PO-vlakte en ter verdediging tegen de Galliërs. Maar na de val van het Romeinse rijk brokkelde de stad een behoorlijk lange tijd af. Het speelde geen rol van betekenis meer tot na de tweede wereldoorlog, want toen besloot de stad zich te gaan profileren als badplaats en richten zich op het strand en het uitgaan. 

 

Wanneer je Rimini bezoekt moet je zeker de boog van Augustus en de brug van Tiberius bekijken, die honderden jaren geleden door de Romeinen zijn gebouwd. Of bezoek de markt die regelmatige gehouden wordt op 'Piazza Cavour'. 

 

Maar veel jongeren komen toch wel naar rimini omdat het zichzelf heeft uitgeroepen tot een uitgaansstad. Jongerenorganisaties als Goo-Goo vliegen hier met hordes jongeren in de zomer bijna wekelijks naartoe om ze de vakantie van hun leven te geven.  Ze gaan naar clubs als Carnaby, Blow up, naar de (zo zeggen ze) grootste club van Europa

Baia Imperiale en de ver-Nederlandste tent 'Life-club'.  Kortom, genoeg te beleven!

Please reload

Download Falo Mobile

Wie het Italiaans een klein beetje beheerst weet dat de meeste werkwoorden eindigen op -are, -ere en...

In het nieuwe jaar wens je elkaar een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen toe, maar hoe zeg je dat...

 Het kleine woordje però klinkt niet alleen heerlijk, maar de Italianen gebruiken hem ook maar...

 Je denkt ze te kennen, maar blijken heel anders te zijn! Verschrikkelijk zijn die valse vrienden. V...

Please reload

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png