Landbouw in Italië

 

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is het aandeel van de landbouw in het land erg klein. Het levert slechts voor 6% aan het bruto binnenlands product. Een enorme daling van het landbouw , want zo'n 60 jaar geleden was het aandeel nog meer dan 40%. heeft waarschijnlijk te maken met de industralisatie van de samenleving en de opkomst van de tertiare sector (dienstensector). 

 

De landbouwbedrijven die goed draaien in Italië zijn vaak hele grote bedrijven, de kleine familiebedrijfjes zijn een uitstervend ras. Dat komt vooral omdat die boeren vaak wat armer zijn en niet zoveel geld hebben om te kunnen concureren met de grote bedrijven, die geld hebben voor dure machines. Deze machines zorgen ervoor dat het oogsten veel sneller gaat en er grotere hoeveelheden kunnen worden gezaaid en geoogst. 

 

 

Please reload

Download Falo Mobile

Wie het Italiaans een klein beetje beheerst weet dat de meeste werkwoorden eindigen op -are, -ere en...

In het nieuwe jaar wens je elkaar een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen toe, maar hoe zeg je dat...

 Het kleine woordje però klinkt niet alleen heerlijk, maar de Italianen gebruiken hem ook maar...

 Je denkt ze te kennen, maar blijken heel anders te zijn! Verschrikkelijk zijn die valse vrienden. V...

Please reload

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo.png