Leer Italiaans | Italiaanse voornamen

Leer Italiaans | Italiaanse voornamen

 

Wat zijn typische Italiaanse voornamen? En hoe laat je weten wat je naam is aan een Italiaan? Dat leer je in dit artikel!

 

Wanneer je iemand hebt ontmoet, stelt deze zichzelf voor. Daarbij zegt hij meestal ook hoe hij heet. Mi chiamo.. zeggen de Italianen wanneer ze hun naam noemen. Je zou het letterlijk kunnen vertalen als ik noem mezelf..  

 

Wanneer een mannelijk persoon zegt dat hij Andrea of Nicola heet, is het niet verstandig om in  de lach te schieten. Veel Italiaanse mannennamen eindigen namelijk op een -a. Aangezien bij ons namen die eindigen op een -a voor vrouwelijk worden aangezien, kan het wat verwarring opleveren. 

 

 

Om erachter te komen welke namen veel voorkomen in Italië, ben ik opzoek gegaan naar een Italiaanse babynamenlijst. Deze kun je hier vinden op de website van Nomix.it. Daar staan ongeveer 1100 namen, dus heb je een vrij volledig beeld. Maar net als wij in Nederland ieder jaar een lijst hebben met de meest gebruikte babynamen, kennen ze die ook in Italië. Dezelfde website Nomix.it brengt namelijk ieder jaar zo'n soortgelijke lijst uit. Mensen kunnen daarbij stemmen hoe ze hun baby zouden noemen. Bij de vrouwen staan de namen Sofia en Giulia hoog, terwijl bij de mannen Francesco en Alesandro bovenaan staan. Alesandro is de Italiaanse variant van Alexander en Giulia van Julia. En wist je dat de Italiaanse variant van Jan Gianni is? Kun jij nog meer vergelijkenissen vinden? 

 

Meer Italiaans | Cursus | Rubriek: Leer Italiaans

Please reload

Download Falo Mobile

Wie het Italiaans een klein beetje beheerst weet dat de meeste werkwoorden eindigen op -are, -ere en...

In het nieuwe jaar wens je elkaar een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen toe, maar hoe zeg je dat...

 Het kleine woordje però klinkt niet alleen heerlijk, maar de Italianen gebruiken hem ook maar...

 Je denkt ze te kennen, maar blijken heel anders te zijn! Verschrikkelijk zijn die valse vrienden. V...

Please reload

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png