Inleiding van Puglia

Inleiding van Puglia

Het is januari 2017; tijd om weer verder te gaan met onze online reis door Italië! Deze maand reizen we af naar de hak van de Italiaanse laars: Puglia. Deze regio heeft een prachtige kuststrook, enkele historische steden als Bari, Monopoli, Otranto of Lecce en heeft de Trulli. Kortom, het wordt weer een mooie maand! In dit artikel geef ik je wat meer basisinformatie over de streek zelf. 

 

Introductie

Puglia [Poeljia] - Apulië in het Nederlands - is een regio in het zuidoosten van Italië. Het is de meest oostelijke regio van het land. In het oosten grenst Puglia aan Basilicata en Campanië, in het noorden aan Molise, in het oosten aan de Adriatische zee en in het zuiden aan de Ionische zee. Er wonen in totaal ongeveer vier miljoen mensen verdeeld over 19.358 km², erg dichtbevolkt is de regio dus niet. Veel mensen wonen in de steden, zoals de hoofdstad Bari, maar ook Brindisi en Taranto zijn drukkere steden.  

 

Bari

De hoofdstad van Puglia is Bari. Deze studentenstad aan de Adriatische zee heeft een mooi oud stadscentrum met karakteristieke steegjes, pleinen en kerken. Een van de belangrijkste en bekendste kerken is die van St. Nicolaas, hier zouden de botten van de heilige liggen.

 

 

Alberobello

Wie aan Puglia denkt, zal vermoedelijk ook snel denken aan de Trulli. Deze witte huisjes met grijze daken vind je op veel plekken in de regio, maar Alberobello spant wel echt de kroon. Hier vind je er zo'n 1000! 

 

 Castel del Monte

Het bekendste monument van de regio is het Castel del Monte op ongeveer 50 kilomter van Bari. Het kasteel stamt uit de 12de eeuw en is gebouwd in opdracht van Keizer Frederik II. Het heeft een bijzondere vorm en functie: acht hoeken met ieder een eigen toren verdeeld langs een achthoekige binnenplaats. Het bijzondere is dat het kasteel geen gracht heeft gehad. Het heeft dus nooit gediend als vestigingswerk, maar was waarschijnlijk bedoeld als jachtslot. 

 

Artikelen

In de hele maand januari zal ik zoveel mogelijk artikelen publiceren over deze prachtige regio. Wil je mij blijven volgen gedurende deze maand? Volg mij dan op Facebook óf via de nieuwsbrief. Ik heb er veel zin in en hoop jullie ook enthousiast te maken! 

 

Please reload

Download Falo Mobile

"Ik ga naar..". Dit zinnetje kun je op verschillende manieren vertalen naar het Italiaans. Wat er op...

Wie het Italiaans een klein beetje beheerst weet dat de meeste werkwoorden eindigen op -are, -ere en...

In het nieuwe jaar wens je elkaar een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen toe, maar hoe zeg je dat...

 Het kleine woordje però klinkt niet alleen heerlijk, maar de Italianen gebruiken hem ook maar...

Please reload

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png