Kunnen | Minuutje Italiaans

Kunnen | Minuutje Italiaans

Het is weer tijd voor een minuutje Italiaans; nadat we enkele weken geleden het eerste modale werkwoord volere behandeld hebben, is het nu tijd voor het werkwoord potere- wat kunnen betekent. Kun jij het strakjes?

 

Modale werkwoorden vertellen je iets meer informatie over het zelfstandig werkwoord. Is het een wens (ik wil fietsen), een verplichting (ik moet fietsen) of een mogelijkheid (ik kan fietsen). En over die laatste gaan we het dus in dit artikel hebben. Dit betekent dus ook dat modale werkwoorden niet zónder zelfstandige werkwoorden kunnen. Je kunt niet zeggen: ik kan (want wat kun je?)

 

In het Italiaans zijn de modale werkwoorden potere (kunnen), dovere (moeten) en volere (willen). Omdat we maar een minuutje hebben, leren we deze week alleen potere. Bekijk de rijtjes hieronder en neem ze goed in je op. 

 

 

Misschien helpt het als je er bij het leren iets achterplakt: Ik kan gaan (posso andare), jij kunt lezen (puoi leggere) enz..

 

Bonusvraag

Ken je de rijtjes van potere uit je hoofd? Lekker bezig! Om in nog wat meer tijden potere te kunnen gebruiken, moet je het voltooid deelwoord (potuto), maar ook het juiste hulpwerkwoord weten. Weet je die? Laat het me weten onder dit artikel of reageer op het Facebook-bericht. Heel veel succes en een fijne week! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Download Falo Mobile

"Ik ga naar..". Dit zinnetje kun je op verschillende manieren vertalen naar het Italiaans. Wat er op...

Wie het Italiaans een klein beetje beheerst weet dat de meeste werkwoorden eindigen op -are, -ere en...

In het nieuwe jaar wens je elkaar een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen toe, maar hoe zeg je dat...

 Het kleine woordje però klinkt niet alleen heerlijk, maar de Italianen gebruiken hem ook maar...

Please reload

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png