Valse vrienden 1 | Minuutje Italiaans

Valse vrienden 1 | Minuutje Italiaans

 Je denkt ze te kennen, maar blijken heel anders te zijn! Verschrikkelijk zijn die valse vrienden. Vandaag gaan we kijken naar vijf Italiaanse woorden, die veel lijken op Nederlandse woorden, maar een andere betekenis hebben. Succes!

 

1. Caldo

Dit is een van de meest bekende 'amici falsi', omdat het het tegengestelde betekent! Caldo [kaldo] betekent niet koud (of cold), maar juist warm! Freddo is de juiste vertaling voor koud. 

 

2. Cocomero

Wanneer je in een Italiaans restaurant of bij een Italiaanse groenteboer een cocomero bestelt, zul je wat anders krijgen dan je wellicht verwacht. In het Italiaans betekent cocomero namelijk een watermeloen! Wanneer je daadwerkelijk een komkommer wil, vraag dan om een cetriolo.

 

3. Questione

Het lijkt niet op het Nederlandse woord vraag, maar het Engels speelt een dusdanige rol in Nederland dat we hierbij wel automatisch denken aan question (vraag). In het Italiaans wordt met een questione echter een vraagstuk bedoeld en wordt een vraag met domanda aangeduid.

 

4. Compasso

Stel je bent verdwaald midden in de wilde Italiaanse natuur, vraag dan niet om un campasso. Want met een passer zul je niet zo ver komen! Vraag in dat geval om una bussola

 

5. Reclamo

Het verschilt één lettertje met het Nederlandse reclame, maar toch betekent het iets heel anders. Een Italiaan bedoelt met reclamo namelijk een eis of claim. Het Italiaanse woord voor reclame is pubblicità.

 

 

Wat een gemene woorden, nietwaar! Het is maar goed om deze uit je hoofd te leren, zodat je niet in een ongemakkelijk gesprek beland met een Italiaan. 

 

Hiernaast zie je nog een overzichtje. Fijne week!

Please reload

Download Falo Mobile

Wie het Italiaans een klein beetje beheerst weet dat de meeste werkwoorden eindigen op -are, -ere en...

In het nieuwe jaar wens je elkaar een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen toe, maar hoe zeg je dat...

 Het kleine woordje però klinkt niet alleen heerlijk, maar de Italianen gebruiken hem ook maar...

 Je denkt ze te kennen, maar blijken heel anders te zijn! Verschrikkelijk zijn die valse vrienden. V...

Please reload

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png