LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Aantal accommodaties en bedden in Italië| Data & Statistieken!
ITALIË PLAATSEN KENNISBANK KEUKEN STATISTIEK

Aantal accommodaties in Italië

Data & Statistieken

Veel toeristen trekken maandelijks naar Italië en die moeten ergens overnachten. Op deze pagina neem ik je mee door het aantal accommodaties in Italië per regio. We kijken naar de verdeling van het aantal en naar de gemiddelde bezettingsgraad. Weet je dat bij het boeken van je volgende vakantie ook weer!

Verantwoording

De grafieken en analyses op deze pagina zijn uitgevoerd met de data van Eurostats. Zij verzamelen de data van Europese instanties. Op hun pagina vind je ook meer informatie over de specificatie van de bezettingsgraad en het type accommodaties dat wordt meegerekend bij de tellingen.

Per regio


Verdeling aantal accommodaties

Aan de hand van deze kaart kun je achterhalen hoeveel accommodaties er per regio bestaan in 2020. In totaal kende Italië 226 855 accommodaties in 2020. Een groot deel van al deze hotels/camping, B&B’s, etc. vind je in de regio Veneto. Hier vind je maar liefst 66 duizend (!) accommodaties.

De minste accommodaties vind je in de regio Molise, daar bestonden er in 2020 458. De regionale verschillen zijn erg groot dus.


Hoewel Veneto het grootste aantal accommodaties kent, zijn deze gemiddeld wel kleiner dan andere regio's. In Veneto vind je namelijk 787 duizend bedden, wat neerkomt op gemiddeld ongeveer 12 bedden per accommodatie. Dat is het laagst van alle Italiaanse regio's!

In het zuidelijke Calabria vind je gemiddeld de meeste bedden per accommodatie. Dat zijn liefst 56 bedden per verblijfplaats.

Dichtheid beschikbare bedden


Hieronder zie de verdeling van het aantal bedden die beschikbaar zijn over het aantal inwoners dat die regio kent. In het geval van Valle d’Aosta zijn er dus 0.47 bedden beschikbaar voor iedere inwoner van de Italiaanse regio. Dat wil dus zeggen dat het aantal bedden ongeveer gelijk is aan de helft van het aantal inwoners.

Bezettingsgraad


Je kunt wel veel bedden hebben, maar worden ze ook wel iedere avond gevuld? In het overzicht hieronder zie de bezettingsgraad per regio per jaar. Deze statistieken zijn berekend door Eurostat. Zij nemen de provincies Bozen en Trento apart op.

Het getal is berekend door het totale aantal bedden dat gedurende 2019 is gebruikt te delen door het totale aantal beschikbare bedden voor de dat jaar. Stel je hebt één bed in Bozen, wordt dat bed gemiddeld dus liefst 66% van het jaar bezet (240 dagen).

Hoewel de data van 2020 wel beschikbaar is, heb ik om duidelijke redenen gekozen voor 2019. De impact van Covid op het aantal overnachtingen, is te achterhalen op een andere pagina.