Isole Tremiti en haar omgeving | Alles over Italië!

Isole Tremiti

Puglia

INTRODUCTIE

Midden in de Adriatische zee - net iets boven de hak het Italiaanse schiereiland - vind je de Tremitische Eilanden (Isole Tremiti); een archipel dat bestaat uit 5 eilanden, waarvan San Nicola en San Domino de bekendste zijn. 

INFORMATIE OVER ISOLE TREMITI

Jaarlijks bezoeken tienduizenden toeristen de archipel, vooral voor de schoonheid van de zee. Het water hier is werkelijk prachtig en kraakhelder, waardoor duikers en snorkellaars hier hun hart kunnen ophalen. 

 

Veel van deze mensen weten echter niet de geschiedenis van deze eilanden. En die is best interessant!  Zo schijnt de kleindochter van keizer Augustus Vipsania Iulia Agrippina rond 10 n.Chr. te zijn verbannen naar een van de Tremetische eilanden, toen uitkwam dat ze een geheimen affaire had met een van de senatoren. Tijdens haar ballingschap beval ze van een kind. Dit kind werd echter niet gedoogd door haar grootvader, die beval het kind achter te laten op een berghelling op het eiland. 

 

Maar niet alleen Vipsania werd verbannen naar de Tremetische eilanden. Ook Mussolini deporteerde in 1938 honderden - vermoedelijk - homoseksuelen naar San Domino. Destijds was het bij wet verboden om homoseksueel te zijn, maar bij vermoedens werden ze opgepakt en afgevoerd naar het eiland. Later werd gezegd dat Mussolini hiermee - helaas onbedoeld - ervoor heeft gezorgd dat er in Italië juist een plek - San Domino - ontstond waar mannen openlijk uit de kast konden komen. 

 

 Isole Tremiti vanuit de lucht

 

©Tnello | Flickr

 

Datzelfde eiland - San Domino - is nu het middelpunt van het toerisme. Je vindt er het enige zandstrand van de archipel en wat barretjes en andere toeristische plekken. Het is ook mogelijk om in een rondje van twee uur te lopen rondom het eiland. 

 

Wanneer de zomer voorbij is, raakt San Domino weer wat leger. Het enige eiland dat wel het hele jaar door bewoond is, is San Nicola. Hier vind je het gemeentehuis van de eilanden, een postkantoor en hier komen de meeste veerboten aan. Ook vind je hier een klooster dat werd gebouwd door de benedictijnen. Sommige muren zijn beklad met teksten, die tot op de dag van vandaag nog niet zijn ontcijferd!


 

 

©Tnello | Flickr

 

De 'Tremitische eilanden' is een bijzondere naam voor een archipel zou je denken. De naam van de eilanden verwijst echter naar naar de sterke bevingen die vroeger plaatsvonden in dit gebied; Tremiti zou namelijk afgeleid zijn van het Italiaanse "tremalante", wat zoiets als "bevend" betekent. De 'bevende eilanden' dus! 

Selecteer hieronder een thema voor meer artikelen. Of zoek naar andere plaatsen in de omgeving door op 'In de Omgeving' te klikken. 

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Introduce your team! Click here to add images, text and links, or connect data from your collection.

NATUUR

Natuur

Download Falo Mobile

OVER DE COVERFOTO:

Door Luigiantonio72 | Flickr | https://flic.kr/p/6Ev2Zg

FALO

  • 57fd64_05b11ece50e047bb80e840a4ef371272
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Falo's Italiaanse School. Met trots ontwikkeld en ontworpen door Olaf van Maaren.

Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Cursusbeschrijving | Beleidsplan | Contact

falo_logo_edited.png